Dette er AMV

Askim eldste eksisterende bedrift - etablert i 1899

Vår historie

Vår historie strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet da vi var en tradisjonell smie. Noe av det første som ble produsert hos oss var understell til kanonene til den russiske tsaren og vi har siden hatt utallige varierte og spennende oppdrag.

Askim Mekaniske verksted gikk fra å være en tradisjonell smie til å bli et mekanisk industri verksted. I 1967 ble vi kjøpt opp av Glava og startet produksjon av pakkelinjer for isolasjon med eksport til hele verden. I 2015 kjøpte Breivik Holding opp AMV og slo bedriften sammen med VM Sveis og Montering, en fusjon mellom Moss Montering og Vestby sveis. Det unike med dagens selskap er bredden i fagområdene og vår brede kompetanse. Vi har ansatte med høy kompetanse innen maskinering og CNC-faget. Vi har platearbeidere, sveisere, serviceteknikere, montører og industrirørleggere. All denne kompetansen finner du under samme tak, noe som gjør at vi kan snu oss rundt og rykke ut på kort varsel.

Vi har et verksted på 5200m2 hvor vi kan produsere, reparere eller oppgradere alle tenkelige stål- og metallkonstruksjoner i nesten alle størrelser. Dette gjør at vi raskt kan produsere ting som ikke er lagervare, og som heller ikke finnes på markedet. Hvis ikke produktet eksisterer kan vi lage det.

1900

Gammel tid på "Skovli"

1910

Ansatte ved AMV i gammel tid ca. 1910. Navnet var da Askim Mekaniske Verksted & Vognfabrikk.

1950

Skolegata i Askim ca. 1950 med AMV på "Skovli". Mye småindustri var konsentrert i denne industriens barndom i Askim.

1950

Bilder fra "Gamle" AMV på "Skovli" i Skolegata i Askim

1976

Den "moderne" AMVs "Far"

1976

Nye AMV på "Maseng"

2015

Olav Breivik kjøpte opp Askim Mekaniske Verksted og fusjonerte med VM-gruppen i 2015, hvor de da var nede i 10 ansatte.

2019

I 2019 ble Ringvoll Elektro kjøpt opp og omdøpt til Askim Mekaniske Verksted Elektro.

2019

En stor feiring av Askim Mekaniske Verksted som ble 120 år. Med en kraftig økning etter Olav Breivik tok over, er det nå blitt mer enn 60 ansatte.

2020

I 2020 åpnet Roseslotte der vi var med å produsere flere av kunstinstallasjonene. Et kunstprosjekt av Vemund og Eimund Sand. Et fantastisk spennende prosjekt som både var utfordrende og lærerikt. Les mer på roseslottet.no

2020

Vi startet produksjon av den geniale hyttetralla Wimel. Det er i konstruksjonen lagt vekt på balanse og optimal utnyttelse av krefter, samtidig som den er tilpasset nær sagt alle typer behov for frakt. Les mer og bestill på https://www.wimel.no/