Ode til lyset

Å restaurere en 19,5 meter høy og 50 år gammel skulptur som har stått ute i vær og vind er ingen smal sak. Det er derfor vi driver med det vi gjør.

Ode til lyset er en 19,5 meter høy lydskulptur av den kjente billedhuggeren Arnold Haukeland med musikk av den internasjonalt anerkjente samtidskomponisten Arne Nordheim. Kunstverket ble oppført i 1968 på Storedal i Sarpsborg og består av to sorte søyler med et spir og en krans i syrefast stål. Etter 40 år i vær og vind hadde skulpturen fått merke tidens tann og mange steder hadde stålet begynt å ruste.

Restaurering av et kunstverk som Ode til lyset krever høy kompetanse, silkehansker og ikke minst god plass. Skulpturen ble delvis demontert og fraktet til våre produksjons-lager i Askim, som både kan romme et kunstverk på 19,5 meter og ikke minst har kraner med løftekapasitet på mer enn 12 tonn.

Når man skal restaurere kunst skal man erstatte minst mulig av de opprinnelige materialene, men på grunn av store rustskader måtte vi forsiktig erstatte deler av stålet og sveise på plass nye deler der rusten hadde angrepet kraftigst.

I dag står igjen Ode til lyset i all sin prakt og vi anbefaler alle å ta en tur for å oppleve kunstverket som hver sommer har mange turister fra hele verden på besøk. Les mer om Ode til lyset og Storedal her.

No items found.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris elementum leo a laoreet fringilla

Mette Schau Hageberg

HR/Personal

Rino Lund

Innkjøp

Øivind Holtan

Verksted

Stefan Ottoson

Kranbilsjåfør

Ragnhild Syversen

Økonomi

Annet aktuelt hos AMV